In English
Velkommen til to gigantiske uger på Ærø
image example

Ærø Internationale Maskefestival er glade for at kunne præsentere og tilbyde et kursus med Andrew Kim.

Der er plads til 16 deltagere i workshoppen, der finder sted fra den 18. til 29. maj 2009.

Workshoppen er nu i fuld gang - og du kan se mere til arbejdet ved at klikke her.

Workshopppen støttes af

Om workshoppen

Om Workshoppen

Sted: Bevaringsværftet, Ærøskøbing Havn, Ærøskøbing, Ærø DK
Datoer: 18 – 29 Maj 2009
Tider: Mandage til fredage 10 – 17 afbrudt af en pause fra 13 – 14.
Det er muligt, at vi i uge nr 2 må udvide tiderne lidt, hvis vi ikke er blevet færdige.
Pris inkl materialer: 2500,-DKR
Kost og evt logi betaler og arrangerer man selv

Workshoppen støttes af Udviklingsfonden Værftet, Ærø

Ideen med Giganterne er at de skal være en del af Ærø Internationale Maskefestival.
Ærø har de 3 smukkeste indsejlinger som afslutter 3 skønhedsmættede færgesejladser. Giganterne forestiller vi os skal byde tilrejsende behørigt velkommen med dansende / bevægende giganter ved indsejlingerne forhåbentligt både i Søby, Marstal og Ærøskøbing - placeret der hvor de er mest synlige fra færgerne på længst afstand. Vi håber vi kan skaffe interesserede nok til at dette bliver muligt.
Således vil de giganter der bygges på workshoppen være til brug under festivalen 18 – 21 Juni 2009., og det er vores håb at workshop deltagerne da vil vende tilbage og optræde med giganterne.
Det er vigtigt at deltage i begge uger.

Man behøver absolut ikke at have prøvet noget som helst af den slags nogensinde før. Alle er velkomne, dog er det ikke noget for børn. Til gengæld kan folk som arbejder med børn og unge få rigtig meget inspiration og mange redskaber til det daglige arbejde.
Måske har man bare lyst til at lære hvordan man gør, så man senere selv kan bygge sin egen gigant derhjemme til brug ved næste fastelavn/ Halloween, karneval, gadeballade osv.

Forløbet:

  • Fremstilling af tegninger af konstruktionen
  • Fremstilling af 3 dimensionel base til hoved og hænder.
  • Hoved og hænder formes i ler og fremstilles i papmache
  • Gigantens skelet bygges idet med brug af bla gammeldaws rygsækstativ, aluminium og let tømmer
  • Kostumet/dragten fremstilles med tekstiler og skumgummi
  • Hoved og hænder males
  • Eventuelle ekstra dekorationer påsættes
  • Når alt er klart vil deltagerne blive undervist i de basale teknikker for brugen af giganterne. Altså hvordan bæres den nemmest? Hvordan får man den til at bevæge sig fint? Vind og vejrforholds indflydelse osv

Vi kommer til at bruge et hav af forskelligartede materialer. Arbejdet foregår på et skønt lille sted ( Bevaringsværftet) på havnen ved kajen i eventyrbyen Ærøkøbing – lige ved færgelejet. Pølsemanden og Netto er lige 20 skridt derfra. Ligeså er campingpladsen. Stranden er 5 minutters gang fra værftet og byens cafeer og restauranter har mad til almindelige priser.
For overnatningsmuligheder se: www.maskefestival.dk/Content/overnatning.html
Spørgsmål kan stilles til Maskefesfestivalen på maskefestival@gmail.com eller +45 29 80 36 62.

Om Andrew Kim & hvad er en gigant

Andrew Kim

(Dukke og maskemager, performer og instruktør) blev født i Korea men er opvokset og uddannet i USA men bor nu i England.

Andrew har skabt og spillet dukke- og maskeforestillinger, lavet parader og middelalder-processioner i flere end 15 år med In the Heart of the Beast Theatre, Bread & Puppet Theater, San Francisco Mime Troupe og Horse & Bamboo.

Andrew har studeret traditionel maske dans i Korea og Bali, maskeskæreri i Bali og klovneri på Dell'Arte School of Physical Theatre i USA. Andrew har arbejde som organisator for en række lokalsamfunds festivitas og står som en af hovedkræfterne i sin hjembys årlige Hebden Bridge Handmade Parade.

Andrew har endvidere instrueret Theatret Thalias Tjeneres forestilling Den store Bastian.

Giganter fra Andrews hånd

Og hvad er en gigant så?

Giganter er kæmpestore bærbare figurer eller skulpturer. Man kan kalde dem kæmpedukker. Man kan kalde dem store kropsmasker. De er brugt igennem mange hundrede år overalt i verden i optog, ceremonielle aktiviteter, ritualer, festivaler, karneval og i teatersammrenhæng.

Mange har set de traditionelle giganter i Sydeuropa under de katolske processioner. I England findes giganter af papmache, som er flere end 500 år gamle. Men de er ikke kendt i protestantiske lande, og derfor ukendte, eller måske bare glemte af os i Skandinavien. De er festlige, farverige, fascinerende og ikke til at overse, når de svajer og danser os i møde.

Teknikker, der bruges til konstruktion af giganter, kan bruges i alle mulige andre sammnhænge. Nu ser det ud til, at vi er ved at byde dem velkommen.

Den danske musikgruppe "Valravn" optrådte med en gigant på Roskilde Festivalen 2008. Se: http://www.youtube.com/watch?v=EqIHKVHYoRc

Maskegruppen "Dunkelfolket" fra Ålborg - www.dunkelfolket.dk - har nu giganter med i deres forestillinger og optog, og der er rygter om flere proffe danske giganter på vej.

Hvis du vil studere emnet kan du google internationalt: Giant Puppets Start feks hos den fine gruppe " In the Heart of the Beast " fra USA, hvor Andrew Kim også har arbejdet. http://www.hobt.org/about/index.html

Pris & tilmelding

Og prisen er beskedne 2500 kroner inklusiv materialer

For den pris får du to ugers top-professionel undervisning i at bygge giganter til mange formål.

I denne workshop arbejdes der udfra fra ærøske myter, sagn og legender. Giganterne indgår efterfølgende i Ærø Internationale Maskefestival fra den 18. til 21. juni 2009, hvor de får en fremtrædende men endnu ukendt rolle.

Udover de 2500 kroner kommer der udgifter til rejse og ophold - men vi er yderst behjælpelige med at finde den absolut billigste overnatning til deltagerne.

Selve kurset foregår ved Ærøskøbing Havn i værftshallen lige ved færgelejet. Det sker i samarbejde med Udviklingsfonden Værftet

BETALINGSBETINGELSER: Der skal betales et depositum på 1250 kroner senest syv dage efter tilmeldingen. Depositium minus administrationsgebyr på kroner 250 returneres ved afbud inden 30 dage før kurset. Ved senere afbud returneres depositium minus administrationsgebyr kun, hvis pladsen overtages af en anden. Hvis ikke er depositum tabt.

BEMÆRK: Et evt. overskud fra denne workshop tilfalder ubeskåret Foreningen Ærø Internationale Maskefestival.

Du kan allerede tilmelde dig kurset nu ved at skrive til maskefestival@gmail.com. Så får du yderligere oplysninger om, hvordan du indbetaler depositum og andre praktiske oplysninger.

Links og support