Maskeliv i gaderne

Maskeliv i gaderne

Visionen er, at der under festivalen flytter et nyt folk til Ærø: Maskefolket
Overalt i de tre hovedbyer Marstal, Ærøskøbing og Søby myldrer de rundt og lever iblandt alle os andre fastboende og tilrejsende fra tidlig morgen til sen aften.
Uanset om vi vil eller ej kan vi ikke slippe for dem.

Måske får de lyst at tage på tur til de mange smukke landsbyer?
Måske de får lyst at dyppe tæerne i havet?
Det kan være vi ser dem danse på toppen af øen eller skimter dem på tur i en båd?

De går på indkøb, de sidder på bænkene, de står i udstillingsvinduerne, de går på visitter og blander sig og mænger sig og fryder os og provokerer os. Forstyrrende, festlige og berigende sætter de spørgsmåltegn ved alt og os selv. Nogen er sære vandrende kunstværker ingen forstår. Nogen er stivnede skulpturer som kun bevæger sig når de vil. Nogen er klovneagtige og søde, andre groteske og lidt skræmmende. Måske er der nogen på stylter.

Vi møder både de traditionelle og talende Ærømasker og de tilflyttede stumme farverige fantasimasker. Vi møder commedia dell arte og andre masker fra fast- og udlandet.
Vi forundres og fortrylles over giganterne i det fjerne som svæver og svanser og vinker og kæmper med vinden som bor fast på øen.

Alle er velkomne til at være med i egen maske og kostume. Og dette er en invitation. Det eneste vi har brug for er en tilmelding og en fortælling om hvad du vil komme og vise og hvor mange der er i din gruppe.